banner3

Kadınlar dayanışmayı yeşertiyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Nilüfer anlamlı etkinliklere sahne olacak. 3 Mart’ta Mor Tarih sergisi ile başlayacak olan etkinlikler 8 Mart Pazar günü Mor Fidan Kadın Ormanı’nın açılışı ile tamamlanacak.

GÜNDEM 27.02.2020, 21:25
Kadınlar dayanışmayı yeşertiyor

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Nilüfer Belediyesi çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak. Kadın haklarının korunması ve eşitlik mücadelesine vurgu yapılacak etkinlikler 3 Mart’ta özel bir sergi ile başlıyor. “Mor Tarih- Kadın Eşitlik Mücadelesi” isimli sergi saat 18.00’de Nâzım Hikmet Kültürevi’nde izlenime açılacak.

Aynı gün saat 19.00’da yine Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Senem Timuroğlu’nun katılımıyla “Kadınların ve Feminizmin Tarihine Edebiyattan Bakmak” konulu söyleşi düzenlenecek.

Kadın derneklerine destek protokolü

Dünya Kadınlar Günü kapsamında 5 Mart’ta da Nilüfer Belediyesi ilçede kurulu bulunan 32 mahalle kadın derneği ile protokol imzalayacak. Bu protokolle Nilüfer Belediyesi, kadınların çeşitli faaliyetlerine katkıda bulunarak, onların hem daha fazla sosyalleşmeleri hem de gelir elde etmeleri için destek verecek.

8 Mart etkinlikleri kapsamında ücretsiz film gösterimi de düzenlenecek. 6 Mart günü 15.00 ve 18.00 seanslarında “Kraliçe Lear” isimli filmin gösterimi Konak Kültürevi’nde yapılacak. Film gösteriminin ardından da saat 19.30’da yönetmen Pelin Esmer izleyicilerle söyleşi gerçekleştirecek.

7 Mart Cumartesi günü Nilüferli kadınlar Gölyazı Meydanı’nda buluşarak kadın haklarına dikkat çekecek.

Mor Fidan Kadın Ormanı açılıyor

8 Mart Pazar günü de Dünya Kadınlar Günü çok geniş katılımlı bir etkinliğe sahne olacak. 8 Mart’ta kadınlar saat 13.00’te 29 Ekim Mahalle Muhtarlığı önünde buluşacak. Kadınlar buluşma noktasından Uğur Mumcu Bulvarı üzerinde yeni oluşturulan Mor Fidan Kadın Ormanı’na yürüyerek burada fidan dikecekler.

8 Mart’ın son etkinliği sinema olacak ve “Woman” isimli film Konak Kültürevi’nde ücretsiz olarak gösterime girecek.

Yorumlar (0)
22°
kapalı