banner3

Yıldırım kadınla daha güçlü

Yıldırım Belediyesi, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Sağlık İşleri ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüklerinin düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı. Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla kadın personele çiçek dağıttı.

GÜNDEM 07.03.2020, 23:37 13.03.2020, 23:41
Yıldırım kadınla daha güçlü

Kadınları, ailelerin ve toplumun en önemli unsuru olarak gören Yıldırım Belediyesi, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ilçede düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı. Yıldırım Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Yıldırım Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Yıldırım Sosyal Uyum Merkezi (YILSUM), Yıldırım Aile Sağlığı Eğitim Merkezi (YASEM) ve Yıldırım Sosyal İnovasyon Merkezi’nde (YILSİM), Yıldırımlı kadınlara, ‘Kadının Siyasi Hayattaki ve İş Hayatındaki Yeri’, ‘Toplumsal Norm ve Değerlerde Kadının Rolü’, ‘Meme Kanseri ve Kendi Kendine Muayene Nasıl Yapılır’, ‘Pandemik Grip ve Korunma Yolları’ konularında seminerler düzenlendi. Engelsiz Yaşam Okulu’nda eğitim gören öğrenciler ile öğretmenler ise kadın emeğine dikkat çekmek amacıyla elleriyle yoğurdukları hamurlarla ‘Kadın Emeğine Engel Olmaz’ yazarak ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar. Hafta içinde de devam edecek etkinliklerde Yıldırım Sosyal İnovasyon Merkezi (YILSİM) ve Yıldırım Aile Sağlığı Eğitim Merkezi (YASEM) tarafından kadınlara ‘Kadın İstihdamı ile Sosyal Yardım ve İstihdam Arasındaki İlişki’ ile ‘Modern Zamanlarda Kadın Olmak’ konulu seminerler düzenlenecek.

Jasminbet />

‘TOPLUMUN VE AİLENİN TEMELİ’

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ise ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ münasebetiyle Yıldırım Belediyesi Ana Hizmet Binası’ndaki kadın personelle biraraya geldi. Birimleri tek tek dolaşarak kadınların ‘Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Başkan Yılmaz, personele çiçek dağıttı. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın çalışanlarla biraraya geldiklerini dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’a birlikte hizmet verdiğimiz kadın arkadaşlarımızı hem ziyaret ettik hem de onların Kadınlar Günü’nü kutladık. Kadınlar, bizim medeniyetinizde hem toplumun hem ailenin temelidir. Kadınların hak ettiği değeri görmesi toplumların kalkınması adına oldukça önemli bir olgudur. Aileler toplumların, toplumlar da kadınların ellerinde yükselir. Bir anne, bir eş, bir evlat olarak kadın toplumu dönüştüren ve istikamet verendir. Eğer kadın mutluysa o ülkede mutludur. Eğer kadın umut içindeyse, o yatırımsız bonus veren siteler ülkede umut içindedir. Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. Ben bu vesileyle tüm mesai arkadaşlarımın ve dünya üzerindeki tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
15°
parçalı az bulutlu