banner3

KAGİDER’den 23 Nisan mesajı

Bu yıl çok özel bir yıl. Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasi yolunda adım atmasının ve Ulu Önder Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulmasının 100. yılı. Ancak, bu özel yıldönümü ne yazık ki, COVID-19 salgını nedeniyle olağanüstü koşullarda kutlamak zorundayız.

GÜNDEM 24.04.2020, 00:59 25.04.2020, 21:28
KAGİDER’den 23 Nisan mesajı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ve Meclis’imizin kuruluş yıldönümünü, salgında yitirdiğimiz canlar nedeni ile üzüntülü ve hak ettiği şekilde açık alanlarda, meydanlarda, stadyumlarda omuz omuza kutlayamadığımız için buruğuz.

Bu özel gün içinde bulunduğumuz zor dönemde bize ilham veriyor. 23 Nisan 1920’de Millet Meclisi’ni kuran ve Cumhuriyet’e giden yolu açan milli birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu bugün de bizim koronavirüsü yenmemizi, zor günleri geride bırakıp hedeflerimize doğru yürüyüşümüze devam etmemizi sağlayacak olan ruhtur.

Bu ruhu ve Cumhuriyet’imizin temel değerlerini koruduğumuz sürece çağdaş, demokratik ve kalkınmış bir Türkiye’ye doğru hızla ve kararlılık içinde ilerleyeceğimize inanıyoruz.

Bu yıl evde karantinada kalmamız nedeniyle bir araya gelemesek de bu bayramı yüreklerimizde coşkuyla ve başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kuranlara minnet duygularıyla kutluyoruz.

Küresel salgın nedeniyle kısıtlı şekilde kutlamak zorunda kaldığımız 23 Nisan Bayramı'nda içimizde bir başka burukluk daha var.

Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınlar bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde maalesef yüzde 17'lik bir paya sahiptir. 100. yaşını kutladığımız meclisimizde bugün bu oranın istenen düzeyde olmasını arzu ederdik. Meclis'teki kadın milletvekili oranının yarı yarıya, yani erkek milletvekillerinin oranı ile ‘eşit’ olması gerektiğini bir kere daha önemle vurguluyor ve en kısa sürede kadın temsil oranının artmasını istiyoruz.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 100. yılı kutlu olsun.

KAGİDER

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği

Yorumlar (0)
20°
kapalı