banner3

Bargello, kozmetikte Bursa’nın gururu

MÜSİAD Bursa Şubesi, üye ziyaretleri kapsamında Bargello Parfüm Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Can’ı iş yerinde ziyaret etti.

GÜNDEM 19.06.2020, 02:00 19.06.2020, 02:03
Bargello, kozmetikte Bursa’nın gururu

Gerçekleştirdikleri ziyaretlerle her daim üyelerinin yanında olan ve kendilerini işyerlerinde bizzat ziyaret ederek istişarelerde bulunan MÜSİAD Bursa Şubesi, Başkan Nihat Alpay ve Yönetim Kurulu üyeleri ile son ziyaretini, Bargello Parfüm’e yaptı.

Üye ziyaretlerinin, istişare ve iletişimi güçlendirme anlamında büyük faydası olduğunu belirten MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay, “Türkiye’de ve dünyanın birçok yerinde satış noktası bulunan Bargello Parfüm, ülkemizin alanındaki en önemli firmalarından biri. Bursa’nın önemli bir markası olan Bargello, hepimizi gururlandırıyor. Bizim her sektörden üyelerimiz mevcut. Kozmetik sektöründe de Cemalettin Bey çok başarılı. Bizlere ve ülkesine değer katacak işler yapıyor. MÜSİAD’ın da üye yapısında, böyle güçlü firmaları barındırması ülke ve dünya ekonomisine yaptığı katkıyı bir kez daha kanıtlar nitelikte” dedi.

1992 yılında Ankara’da memuriyetten istifa edip sadece kolonya üreten mütevazı bir firma

Günden güne büyüyen, ürün çeşitliliği ile yurt içi ve yurt dışı satışlarını sürekli arttıran Bargello Parfüm’ün Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Can, da ziyaretleri için Başkan Alpay ve yönetimine teşekkür etti.

24 ÜLKEYE İHRACAT

24 ülkeye ihracat yaptıklarını söyleyen Can, “Türkiye’de 225 mağazamız var. Yurt dışında özellikle Avrupa’da iyi durumdayız. Hollanda, Almanya, Romanya, Yunanistan gibi ülkelerde epey güçlüyüz. Ukrayna ve Rusya’da yeni yeni var oluyoruz. Orta Asya ülkeleri, Arap ülkeleri ve Kuzey Afrika ülkelerinin birkaç tanesinde de varız. Yurt içi hasılatımızın yüzde 10’u gibi yurt dışı ihracatımız var. Yıllar geçtikçe bu oranı yükseltiyoruz” diye konuştu.

ERKEKLERİN KOZMETİK İLGİSİ ARTIYOR

450 civarı ürün çeşitliliği ile fark yarattıklarını ifade eden Can şöyle devam etti: “Herkese hitap edebilecek bir kokumuz var. 450 civarı ürün çeşidimiz mevcut. Bu ürün çeşitliliğimizi; dünyanın önde gelen markalarını takip ederek, sektörün gelişmesini yakinen izleyerek, müşterilerimizin talepleri ve onlardan aldığımız geri bildirimlere göre belirliyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre, bizim müşteri kitlemiz ağırlıklı olarak 25-40 yaş aralığında. Kadın ve erkek sayısı ise eşit gibi hatta son dönemde erkekler sayı olarak ciddi bir ağırlığa ulaştı. Erkekler günümüzde kozmetik sektörüne epey ilgi göstermeye başladı.”

E TİCARET PANDEMİDE YÜZDE 150 BÜYÜDÜ

COVID-19 pandemisinin online satışları arttırdığına dikkat çeken Can, “Salgın, kozmetik dâhil her sektörü etkiledi. Bu süreçte özellikle Mart’ın bir kısmı ve Nisan’ın tümü tamamen kapalıydık. Bu süreçte sadece fabrika mağazamız ve online satışlarımız açıktı. Online satışlarımız bu dönemde yüzde 150 civarında büyüdü. Ama hala genel ciromuz içerisinde küçük bir yer kaplıyor. Sadece e ticaretle, bu sirkülasyonu döndürmek imkânsız. Avrupa’da çok ciddi e ticaret var. Türkiye henüz bu seviyede değil. Bunda insanlarımızın alışkanlıkları, altyapıdaki bir takım yetersizlik rol oynuyor. Ama tüketici alışkanlıkları değişiyor. Online satışlar pandemi sonrasında da artarak devam edecektir. Biz e ticarette günün koşullarına uygun hamleler yapmaya çalışıyoruz, sürekli geliştiriyoruz ancak bizim esas işimiz ve satışımız mağazacılık. Satış noktalarımız çalışırsa bizim fabrikada çalışır” şeklinde konuştu.

KOZMETİK MODA GİBİ

Türkiye’de 3 büyük firmayla rekabet içerisinde olduklarını belirten Can, “Türkiye özellikle son 10 yılda kozmetik sektöründe önemli bir yere geldi. Ülkemizde biz dâhil 3 tane önemli ve güçlü firma var. Sürekli yenilik yapmak ve çeşitlilik üretmek zorundasınız. Kozmetik de moda gibi. Sürekli yeni kreasyonlar var. Her ay 1-2 yeni ürün eklemeye çalışıyoruz. Parfümün yanı sıra yan ürünler dediğimiz vücut spreyi, ortam ve araç kokuları gibi farklı ürünleri de üretip ürün gamımızı çeşitlendirmeye çalışıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0)
16°
açık